- Behandelingen

Behandelmogelijkheden Pedi-care Schouwen-Duiveland

Als gediplomeerde pedicure en lid van brancheorganisatie ProVoet – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespeci‚Äčaliseerde behandelingen aanbieden:

Behandelingen 

Wat ?

Een basis pedicure behandeling 

eventuele intake/ anamnese *) duurt ca. 60 minuten.

Deze pedicure behandeling bestaat uit de volgende onderdelen:
Een basis - voetbehandeling bestaat bijvoorbeeld uit:

 • desinfecteren van de voeten
 • knippen van de nagels
 • verzorgen van nagels en nagelomgeving 
 • verzorgen van schimmelnagels (kalknagels)
 • verzorgen van verdikte teennagels
 • behandelen van ingroeiende teennagels
 • verwijderen van overtollig eelt
 • verwijderen van likdoorns (eeltpiy, eksteroog)
 • behandelen van kloven en eeltranden
 • desinfecteren vn de voeten
 • aanbrengen van een verzorgende creme
 • Prijs zie prijslijst

Daarnaast kan een pedicure u onder andere voorlichten over:

 • standafwijkingen van de voet
 • schoenen
 • het gebruik van hulpmiddelen in en aan de schoen
 • adviserend doorverwijzen naar huisarts, specialist of podoloog

 * Anamnese  (medische/persoonlijke achtergrond) alleen de 1e keer


Na deze behandeling zijn uw voeten goed verzorgd.

Een vervolgbehandeling vindt meestal plaats binnen 4-6 weken.

 

Gespecialiseerde voetverzorging 

Voor wie ? 

In feite voor iedereen, maar vooral voor mannen en vrouwen  die beroepshalve veel staan of lopen, diabetici, sporters en ouderen. Zeker voor  specifieke voetklachten zoals eelt, likdoorns of nagelproblemen. Man of vrouw, jong of oud: iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Of u nu veel zit, staat of loopt. Want realiseert u zich wel eens dat het hele gewicht van uw lichaam vaak op de voeten neerkomt? En wist u dat als de voeten pijn doen, ongemerkt ook de houding kan veranderen? Daardoor kunnen weer rug- of nekklachten ontstaan.

Beroepshalve

Iedereen die beroepshalve veel moet staan of lopen heeft baat bij een goede voetbehandeling. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan winkelpersoneel, de serveerster of kelner en de verpleegkundigen. Zij leggen jaarlijks vele kilometers meer af dan mensen met een zittend beroep. Vaak zijn last bij het lopen en pijn voor hen een belemmering bij het werk.

Diabetici
Heeft u suikerziekte, dan moet u extra zorg geven aan uw voeten en nagels. Bij diabetici kan soms sprake zijn van minder goede doorbloeding van de benen en voeten. U heeft dan minder gevoel in de voeten. Daardoor kunnen voeten en nagels beschadigen zonder dat het in eerste instantie opvalt. Het is daarom goed uw voeten regelmatig te laten controleren en verzorgen door een pedicure. 

Sporters
Bij sporten is een goede conditie van de voeten van groot belang. Niet alleen bij voetbal en loopsporten, maar bij vrijwel alle takken van sport komt iedere verplaatsing voort vanuit de voeten door een samenspel van botten, spieren en zenuwen. Bij sporten is een daarom een goede conditie van de voeten belangrijk.

Ouderen

Hoewel ouderdom niet per definitie betekent dat men ziek of invalide wordt, kunnen voeten bij het ouder worden in verschillende mate achteruit gaan. Voetaandoeningen van de oudere voet is geen specifiek gevolg van de hoge leeftijd. Wel komen voetaandoeningen bij oudere mensen buitengewoon vaak voor al is de beleving daarvan verschillend ten opzichte van jongeren. Zo kan een likdoorn bij een gezonde dertigjarige onverdraaglijk zijn, omdat hij nog goed kan lopen. Bij een zeventigjarige die minder mobiel is, wordt een likdoorn vaak als vervelend ervaren maar meer ook niet.  Bij ouderen wordt de voethuid ook geleidelijk aan dunner waardoor beschadigingen makkelijker optreden en infecties kunnen ontstaan. Dan kunnen de voetaandoeningen bijzonder pijnlijk zijn en daarmee de zelfstandigheid en mobiliteit ernstig aantasten. Bovendien draagt mobiliteit van ouderen in belangrijke mate bij tot hun welzijn. Voetproblemen moeten dus tijdig worden onderkend en behandeld zodat het lopen voor ouderen een plezierige aangelegenheid blijft.